Montag, 10. Dezember 2018

Produzenje pasosa u stuttgartu

Günstige Sitzbezüge fürs Auto. Hybrid- und E-Fahrzeugen gerüstet! Ihrer Batterie - Auch ohne Termin! Overa potpisa stranke na punomoćju – izjavi sačinjenoj u DKP.


Produzenje pasosa u stuttgartu

Overa prepisa ili kopije koju sačini stranka: 30: 10. Overa donetog prevoda: od 22: 11: Prevod sačinjen i overen u DKP: od 50: 12. Sastavljanje zapisnika o nasledničkoj izjavi: 72: 13. U Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Stuttgartu zahtjev za izdavanje hrvatske putovnice može podnijeti hrvatski državljanin koji ima reguliran boravak na području Baden – Württemberga. U Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Berlinu zahtjev za izdavanje hrvatske putovnice mogu podnijeti hrvatski državljani koji borave i prijavljeni su u saveznim pokrajinama Berlin, Brandenburg, Sachsen, Sachsen-Anhalt ili Thüringen.


Evidencija u elektronskoj bazi podataka vrši se kao i do sada - ispunjavanjem obrasca i uz obavezne dokumente (rodni list i uvjerenje o državljanstvu), koji se mogu izvaditi u BiH i ne smiju biti stariji od mjeseci. Osobi koja u razdoblju od godina izgubi dvije ili više putovnica, nova putovnica izdaje se s rokom valjanosti od godinu dana. Osobi kojoj se privremeno ne mogu uzeti otisci prstiju u skladu s odredbama Zakona o putnim ispravama hrvatskih državljana, putovnica se izdaje s rokom valjanosti od godinu dana. U MUP-u objašnjavaju da će pasoši svima stići u zakonskom roku.


Produzenje pasosa u stuttgartu

Taj rok iznosi dana, a trudimo se da pasoše završimo za 20. Van sezone taj rok je mnogo kraći pa građani već za nedelju dana imaju nov pasoš u rukama. Ako se pasoši dostavljaju poštom na adresu, na cijenu pasoša se dodaju poštanski troškovi u iznosu od €. Taksa se plaća EC kartom u Konzulatu ili gotovinom u banci. Dobio sam potvrdu o prijemu Za izdavanje putne isprave, jos nisam dobio nikakvo obavestenje niti novo pasos. Molim nadlezne BiH konzulata Frankfurts an Maim.


Po okončanju evidentiranja JMB u centralnoj bazi civilnog registra, građani BiH će biti obaviješteni telefonom ili pismenim putem. Evidentiranjem JMB stiču se uslovi za podnošenje zahtjeva za izdavanje pasoša BiH. Konzularna taksa za izdavanje pasoša punoljetnoj osobi je: 1200€.


Za pripadnike manjinskog naroda ili druge manjinske nacionalne zajednice, prezime i ime u obrascu pasoša, na zahtjev podnosioca, unosi se na jeziku i pismu manjine kojoj pripada, u skaladu sa ustavom , posebnim zakonom ili medjunarodnim ugovorom i standardima. Na zahtjev podnosioca, prezime i ime unosi se i ćiriličnim pismom. BiH, gradani su obavezni da, prilikom podnošenja zahtjeva u DKP BiH u Njemackoj, dostave dokaz o korištenju automobila u Njemackoj u trajanju od najmanje šest mjeseci (datum registracije-odjave vozila u zemlju boravka, a ne datum prijave vozila na carinu u BiH). Za osobe koje nemaju matični broj i novorodjenu djecu, koju su roditelji prethodno upisali u matične knjige u BiH, moguće je putem Ambasade odrediti matični broj.


Procedura i dokumenti su isti kao i prilikom evidencije JMB. Obrazac za maloljetno dijete potpisuju roditelji i obavezni su priložiti kopije svojih pasoša. Izrada putovnice stajat će vas 39kn a zahtjev za izdavanje biometrijske putovnice rješava se u roku od dana. Prilikom dolaska u zakazano vreme potrebno je sa sobom poneti sva neophodna dokumenta kao i dokaz o uplati taksi.


Cijena za žurni postupak je 63kn. Spisak dokumenata i brojeve tekućih računa za uplatu administrativnih taksi (svrhu, primaoca, poziv na broj) možete videti ovde. U slučaju da sa sobom nemate sve navedeno, usluga neće biti izvršena.


Predaja zahtjeva za novi pasoš (za lica čiji je matični broj evidentiran)moguća je, za sada, samo u Ambasadi BiH u Beču, isključivo uz prethodno najavljivanje, odnosno rezervisanje termina.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Hinweis: Nur ein Mitglied dieses Blogs kann Kommentare posten.

Beliebte Posts